Siirry pääsisältöön

Pikkuhiljaa....... ehkä....


Täs tulee paljon neulottua ja purettua sitä ajatuksissaan väärin neulottua. Puikoilla on taas "miljoonat" sukanalut ja ei mun neule ADHD oo pahentunut vaan, pidin tos sukka kurssin nyt niitä malli alkuja on ihan muutamat. Mutta siinä se neule adhd iskee et mitään valmiiksi en ole saanut ja välissä olen aloittanut 3 pipoa, tossut, liivin ja kaulahuivin. Sokerina pohjalla kirjoneule villapaita on edelleen siin samassa jamassa kun viime kirjoittelun aikaan. Eli musta on tullut tavallaan saamaton? Mutta toisaalta olen ollut kovin kovin tuottelias. 

Mutta niitä valmiiksi asti päässeitä.
Pimeeseen tarvitsee aina uuden pipon.
Tässä tämän syksyn ensimmäinen.




Ompa kamala kuva ;) kukahan lie noin ottanut? 
Lanka siis aivan ihana Koigu 100% merino villaa 50g 160m
Pipo söi 38g ja ohje on pitsineule pipo novitalta
Näkiskö tuosta paremmin?


Tämän syksyn toinen pipo on taas vihreä.
Lankana siinä aivan ihana Menitan SilkDream jossa 70%merinovillaa ja 30%silkkiä 50g 140m
Ohjeena taas pitsineule pipo dropsilta johon tein yhden lehti kerroksen lisää ennen kavennus kerroksia ja ihmettelin miksi muuten niin kaunis pipo on päätetty niin tökösti nurjilla kerroksilla.


Se vaan on äärimmäisen vaikeaa ottaa kuvaa piposta kun se on omassa päääs niin saa nyt kelvata,
 ;)
Tämä vihreä oli alkujaan ajateltu myös itsele mutta kun jokaiseen pimeeseen pitää olla uusi pipo niin pitää olla myös ystävillä. Veikkaan että ystäväni jotka tekevät melkein yhtä paljon töitä kuin minäkin, eivät ehkä saa neulottua yhtä paljon. ;) Varsinkin kun toisella on hermo vaurioitunut kyynerpäässä mutta kipu piste kämmenessä  niin ei neulominen oikeen suju. 
Tämä ja se violetti joka löytyy puikoilta hyvin todennäköisesti löytyvät kotinsa siis ystävieni päästä.
Kuva siitä alusta.
Siinä lankana taas Gjestal Bris jossa 50%villaa 50%soijaa 50g 100m 


<3Sitten sain äidiltäni hiukan vihjaten (vein langat ja toivoin) polvisukat lahjaksi <3 
Ihan perus huttua tuli lankana joku oman ala-asteen aikunen novitan puolet tekokuituu, siihen aikaan opi sukka lanka. Joka on marinoitunut kaapissa, laatikossa ja ties missä noin 25vuotta josta on aloitettu sukkaa ja tumppua ja taas sukkaa veikkaampa et siitä on barbin hamekin tehty aikoinaan. 


Mut nyt minulla on siitä sukat ja ylistys mammalle sitä ei jäänyt enään vaan kaik män!!
Siis kun minullahan on joko paljaat jarpaat tai villasukkat. Niin tarpeeksi niitä ei ole koskaan  siksi hyödynnän myös muitten käsi että talvella ei paleltais.

Lahjottu meillä on muutenkin ;) isin synttärit kun juhlittiin viime viikon loppuna mitä ihanin syy leipoa.


Tai no tärkein syy leipoa oli tässä! Näettekö? Kyllä se on puolukkainen marianne juustokakku...... kuka tekee tälläistä kiusaa lapsilleen olkoonkin et me ollaan jo aikuisia ei meidän silti tartte alkaa tykkään puolukasta? Eihän? Tästä protestoimme sisareni kanssa äänekkäästi mutta turhaan Mamma pysyi kannassaan ja sanoi et leipokaas lapset sit ite jos siltä tuntuu. Jep tuntu!!!

;)

Poikani Matias vastasi puolukkaiseen kauhistukseen "perinteisellä" mokkapalakakulla.


Kyllä 6 vuotias osaa ihan itse lukea reseptiä, mitata aineita yleiskoneeseen, kaataa taikinan vuokaan, tehdä kuorrutuksen ja koristella. Äitiä tarvitaan vain paistamiseen ja kuorrutteen kaatamiseen.

Minä taas pitäydyin hyväksi todetussa perinteisessä Marianne juustokakussa. Minkä päällä oli mansikka vadelma kerros eikä mitään puolukkaa.


Ja siskoani ajatellen leivoin sitruuna-aprikoosi marenki piiraan.
Ohje siis alkujaan tämä mutta olen täytteen toisen sitruunan korvannut kahdella purkillisella aprikoosi pilttiä.


Ja joka kerta tästä tulee vaan niin niin ihanaa taitaa olla myös omakin suosikkini ;)

Sitten iltapalalle suolaista piirakkaa joka tuntui olevan isäni suosikki <3 hähää mamma!


Suolaisen piirakan pohja paistettua sipulia ja pekonia, kinkku kuutioita, porkkana raastetta, bataatti raastetta, luumutomaatteja ja kermaviili muna maito. Ei voi tulla pahaa vaikka yrittäis ;)

Ja arvatkaapa mitkä näistä kaikista kuluivat ihan loppuun asti ja syötiin samana viikonloppuna ei enään maanantaina ;) Nii in siitäs sait puolukka kakku <3 Ei silleen et meil mikään kisa ois ollut mutta kuitenkin. ehkä se johtui siit et kukaan raaskinut rikkoa tekstiä kakunpäältä ;)
Tervehenkinen kisailu ja veetuilu kuuluu toimiviin perheisiin.

Viel tunnelma kuvaa viikonlopulta kotiin lähdössä oleva neiti.


Nyt hyvää yötä.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Tassun lämmittimiä.

Sukkasillan hetki nämä siis kesän tekeleitä, tai viimekesän. (kukkakeijuthan ne siinä) Mökki sukissa on jonkin sorttinen väri teema? Ihanaa kun illat on pimeitä ja saa kaivaa sukat ja kynttilät esiin ootan niin jo venetsialaisia.... Mutta eritelläänkös vähän nuo tutut keiju sukat tuolla mökillä vieläkin palvelee pahan mielen poistajina ja lapsen mielen muistuttajina. ÄITIII sun tossut lähti taaaaas......! (kuuluu huuto ja koira vilahtaa silmäkulmassa) Toisena ovat nämä nallelanka sukat polveen asti ihanan ohkaiset ja takanahan näissä on tietysti palmikko. <3 Sitten siinä ovat nämä toiset polvi mittaiset ihanuudet 7veikasta tweed lankaa, siis ne paksut saapas sukat jotka makkaralla voi tossutella ihan muuten vaan usein on mulla käännettynä tuo varsi nilkkaan nelinkerroin. <3 Ja lyhyttä pitsi sukkaa mökillä edustaa tämä ihanainen pitsi nilkkuri  (lanka oli paljon enemmän vaaleanpun kun ostin sen kaupasta ja suuri yllätys oli nämä vihreät

Leikitään ;)

Todellakin meillä on opeteltu tänään leikkimään. No on siivottu ja tehty muutakin mutta leikitty pääasiassa. Meidän koira on n.7kk saksanpaimen koira joka on ollut perheenjäsen vasta noin pari kuukautta. Ja no raasu parka ei oikein vielä tiedä mitä tehdään pallolla, patukalla, solmulla tai no millään lelulla. (mietinkin jo miltä näyttäisi koulutus kentälllä kouluttaja korkokengän kanssa, se meinaan kiinnostaa)Pari viikkoa ollaan nyt käyty pentukurssilla opettelemassa tavoille mutta läksy vieläkin vain leikki. Tässä nyt väsynyt leikki kamu. No plussana pidän jo sitä että koira tulee luo tai no minuun päin ei se osaa himmata ja jäädä istumaan eteen. Niin  kuin ehkä tarkoitus olisi mutta ei se lähe karkuun tai leikkiin toisten koirien kaa yms, vaan minua kohden se on jo saavutus tällä yhteisellä taipaleella. Sitten puikoille sain alun sukkia joita teen vain kantapään aloitukseen asti ovat malli. ;) Ja ehkä jotain muutakin. Tästä Tulee  Tämä  sitten kun s

Paluu kartalle.

;)  Sitä intoutui taas itsekkin muistamaan oman hyvän alkunsa kun katselee ystävän uutta blogia. Että niin minullakin ol ja minä olen täysin unohtanut laitella mitään minnekään. Koitan tässä muistella mitä on valmiiksi tullut käsitöitä tuon viime kesän jälkeen. Paljon on sellaisia jotka olen unohtanut vallan kuvata jotta voisi niitä jakaa muitten kanssa mutta jos yritän muistella niitä nyt ja sitten jatkossa.... <3 No niin täällä on ollut kovasti kuvaa meitin pikku neidistä (tuo jo 1,5v saksanpaimen koira) ei ole enään niinkään pikku neiti vaan no meillä on myös uusi pikku neiti. Tai jos tarkkoja ollan pojallani on. Perheemme uusin jäsen Milli Menninkäinen ja niinkuin kuvasta näkee fiksu tyttö ei tuhoo lankoja vaan ottaa parhaan paikan aina neuleeni päältä jottei koiran retale vaan varasta mamman lankoja.  Milli löysi heti paikkansa pojan kaverina ja ottaa koirasta paljon mallia. Sisäkissana olo on helppoa vaikka jo pikkaisen alkaa maailma oven tuollapuolen houk